GönderenKonu:  (Okunma sayısı defa)

gültendemirdöven

  • Forum Üyesi
  • İleti: 2
  • Üyelik Tarihi:
Yazar için evlilik ve ilişkiler ile ilgili önemli olan çözüm odaklı yaklaşımlardır.
Tarih : 25-10-2014 Saat : 00:10
Serhat Yabancı kimdir?      
 
Yazar için evlilik ve ilişkiler ile ilgili önemli olan çözüm odaklı yaklaşımlardır. Gerek programlarında, gerekse yazılarında ilişkinin yapısına uygun somut çözümlere odaklanmıştır. Serhat Yabancı ya göre, her ilişki adeta parmak izi gibidir ve kendine özgüdür. Bu nedenle  özel olarak ele alınmalıdır. Yazar, meslek hayatı boyunca somut çözümler sunmak için çalışmalar yapmıştır.
 
Serhat Yabancı, İlk ve ortaöğreniminden  sonra, uygulamalı psikoloji, sosyoloji, sonrasında tezli yüksek lisans eğitimleri aldı. Bunun yanında ODTÜ’den aile-evlilik terapisi eğitimlerini tamamladı.
 
Kognitif Terapi Akademisi (ACT) onaylı Depresyon için Bilişsel Davranışçı Terapi, Anksiyete Bozuklukları, Obsesif-Kompulsif Bozukluk ve Zor Vakalarla Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimlerini tamamlamıştır.
 
 Eğitim kurumlarında psikolojik danışmanlığın yanında, uzun yıllar ulusal kanallarda sürekli ve kısa süreli programlarda evlilik, ilişkiler ve aile sorunları alanında görevler aldı. 
 
Atv,star,fox,tv8,stv,flash,Trt,Tvem,kanal7,Trt radyo, Bugün TV, gibi bir çok TV ve radyoda  aile ve evlilikler ile ilgili programlara konuk olarak katıldı. Halen ulusal gazetelerde haftalık yazılar yazmakta, yerel gazetede kendi köşesinde yazmaktadır.
 
Ülke genelinde üniversitelerde, derneklerde, vakıflarda seminerler ve konferanslar vermekte, aile, evlilik ve ilişkiler üzerinde çalışmalar yapmaktadır.